Zakelijk rijden

Zakelijk auto leasen, dat kan een hele klus zijn. Uitzoeken wat de mogelijkheden zijn, financieel advies, offertes aanvragen en vervolgens ben je weken verder. Dat dacht ik tenminste altijd. Maar inmiddels weet ik ook hoe het anders kan.

Zakelijk auto leasen

De voordelen van zakelijk auto leasen

Tijdens een netwerk bijeenkomst raakte ik in gesprek over zakelijk auto leasen. Als kleine ondernemer vind ik het lastig om een auto te financieren. Ik wil niet ineens veel geld vrijmaken om bedrijfsmatig een auto te kopen. Dat geld stop ik liever in de ontwikkeling van mijn bedrijf. Maar gelukkig zijn er ook andere manieren. Ik dacht dat leasen voor mij niet mogelijk was maar mijn gesprekspartner wees me op de website tankpas-aanvragen.nl. Hier vind je allerlei informatie over een auto leasen als ondernemer.

Zij werken bijvoorbeeld samen met Mobility Service Finance. Deze partij is gespecialiseerd in de financiering van leaseauto’s voor het mkb en zzp-ers. Een auto leasen biedt veel fiscale voordelen. Je bent namelijk direct economisch eigenaar en je kunt de auto dus op je balans zetten en gebruiken als aftrekpost. Ook fijn is dat je geen jaarrekening hoeft te overleggen. Iets wat voor startende ondernemers ook wel eens lastig kan zijn. Bovendien verloopt het hele proces digitaal. Dit scheelt veel papier en bovendien gaat het daardoor een stuk sneller.

Leasebedrag berekenen

Hoe werkt het?

Je kunt online alvast het leasebedrag berekenen wat je per maand moet betalen. Dit doe je aan de hand van drie factoren: het totaalbedrag, de looptijd en de mate van eigen financiering. Door met deze variabelen te spelen weet je wat je kunt besteden aan een leaseauto om tot de gewenste uitkomst te komen. Je kunt de berekening opslaan of als je tevreden bent, direct indienen voor een officiële offerte. Door een koppeling met de belangrijkste systemen zoals die van de kvk krijg je snel uitsluitsel.