Heb je ooit gewenst dat je meer uit je kantoorruimte kon halen? Mis je net dat beetje extra functionaliteit of flexibiliteit in jouw interieur? Dan is een verhoogde vloer wellicht de oplossing waar je naar op zoek bent.

Wat is een verhoogde vloer eigenlijk?

Een verhoogde vloer is precies wat de naam doet vermoeden: een tweede vloer die op een systeem van panelen rust, waardoor er een holle ruimte onder de vloer ontstaat. Deze ruimte, die kan variëren van enkele centimeters tot wel anderhalve meter, biedt talloze voordelen.

De voordelen van een verhoogde vloer 

Een verhoogde vloer is een multifunctionele toevoeging aan elke ruimte. Hier zijn slechts enkele redenen waarom je serieus zou moeten overwegen om er eentje te laten installeren:

  • Kabelchaos getemd: Eén van de grootste voordelen van een verhoogde vloer is de mogelijkheid om kabels en leidingen netjes weg te werken in de ruimte onder de panelen. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde en professionele uitstraling, maar vergemakkelijkt ook het onderhoud en eventuele aanpassingen aan de bekabeling.
  • Flexibiliteit ten top: Met een verhoogde vloer ben je niet langer gebonden aan de bestaande aansluitingen in je pand. Je kunt eenvoudig data- en stroompunten toevoegen of verplaatsen door simpelweg de panelen te verwijderen. Dit is ideaal voor kantoren met wisselende werkplekken of ruimtes die multifunctioneel gebruikt worden.
  • Een egale ondergrond voor elke vloerbedekking: Of je nu kiest voor tapijt, tegels of laminaat, een verhoogde vloer zorgt voor een perfect egale ondergrond. Oneffenheden in de dekvloer worden weggewerkt, wat zorgt voor een strakke en comfortabele loopbeleving.
  • Verborgen klimaatregeling: De ruimte onder de panelen kan perfect gebruikt worden voor de installatie van klimaatregelingssystemen. Denk hierbij aan vloerverwarming of -koeling, wat zorgt voor een optimaal comfort in jouw ruimte.
  • Akoestische demping: Sommige systeem vloeren dragen bij aan de akoestische demping in een ruimte. Dit is ideaal voor kantoren of werkruimtes waar geluidsoverlast gewenst is.

Waarom kiezen voor systemfloortechnics.nl?

systemfloortechnics.nl is dé specialist op het gebied van verhoogde vloeren. Zij bieden een ruime keuze aan hoogwaardige vloersystemen, geschikt voor elke denkbare toepassing. Of je nu een kantoor, winkelruimte, datacentrum of woning wilt voorzien van een verhoogde vloer, systemfloortechnics.nl heeft de expertise en producten om jouw project tot een succes te maken.

Profiteer vandaag nog van een verhoogde vloer

Met een verhoogde vloer creëer je niet alleen extra ruimte, maar ook een functionele en flexibele basis voor jouw interieur. Dankzij de vele voordelen is een verhoogde vloer een slimme investering die zich op de lange termijn terugverdient. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan vandaag nog contact op met systemfloortechnics.nl en laat je adviseren door de experts!

Lees meer…