Een heftruck wordt tegenwoordig in veel verschillende magazijnen gebruikt. Het is een ideale manier om het zware werk makkelijker te maken. Het besturen van een heftruck kan echter wel gevaarlijk zijn. Het is daarom dan ook erg belangrijk dat je het heftruck certificaat haalt voordat je op de heftruck stapt. Wil jij jouw heftruckcertificaat halen? Lees dan snel verder en mis niets over het certificaat!

Vanaf 16 jaar

Wist je dat je het certificaat al vanaf je zestiende mag halen? Je hoeft dus niet meer te wachten totdat je 18 bent geworden om op de heftruck te stappen. Je hoeft ook geen rijbewijs te hebben om het te besturen. Het enige nadeel van het rijden op een heftruck als minderjarige is dat je altijd onder begeleiding van een meerderjarige die ook het heftruck certificaat in bezit heeft moet werken.

Cursus

Je kunt het heftruck certificaat eenvoudig halen door middel van een cursus. Deze cursus is een van de beste manieren om hem snel te halen. Je leert snel en eenvoudig alles dat je moet weten over de heftruck., Een ervaren instructeur leert je bijvoorbeeld hoe je een kiepbak heftruck moet bevestigen en wat een hijsjib is. Hierdoor heb je voor je het door hebt het certificaat al in de pocket!

Geen voorkennis

Het mooiste van alles is nog dat je er geen voorkennis voor nodig hebt. Het enige dat je nodig hebt in een flinke dosis motivatie en dan moet het halen van het certificaat zo gehaald zijn!