Het leven van een partycateraar gaat niet altijd over rozen. Je moet veel regelen en mensen tevreden houden. Je goede naam kan door een negatieve recensie op internet een deuk oplopen. Het is dus van belang dat je de kwaliteit van je bedrijf hoog houdt. Maar hoe doe je dit? Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Je hebt te maken met veel mensen en dus met verschillende interpretaties. Om jou op weg te helpen zal ik de belangrijkste punten op een rijtje zetten. Welke zaken kun je nog optimaliseren? 

Zorg voor goede koel- en vriestechniek

Het is belangrijk dat de mensen op het feest goed eten krijgen. Het is daarom van belang dat je het eten vervoerd in goede koelingen en vriezers. Zeker op warme dagen is het belangrijk dat voeding en drank in een werkende en kwalitatieve koeling/vriezer wordt vervoerd. Het zou natuurlijk zonde zijn als je door zulke stommiteiten de naam van je bedrijf op het spel zet. Zorg dus dat jouw vriestechniek perfect werkt. 

Zorg voor goede bediening

In deze tijd willen mensen kwaliteit, kwantiteit, snelle levering en service. Bedieningsmedewerkers dienen gemotiveerd, gastgericht en oplossend vermogen te hebben. Geef medewerkers daarom een cursus over hoe ze met gasten om moeten gaan. Ook is het belangrijk dat medewerkers veel weten over het eten en de drank die jullie als partycateraar aanbieden. Het zou desastreus zijn als iemand van de bediening niet weet of de aardappelen van een boer uit Noord-Holland of van een boer uit Zuid-Holland zijn. Voorkom dit door medewerkers uitvoerig in te lichten over de herkomst en bereiding van het eten. 

Zorg voor een goedwerkend vervoersmiddel

Als partycateraar ben je natuurlijk veel op de Nederlandse snelwegen te vinden. Het is daarom geen overbodige luxe om in een goed busje te rijden. Laat je busje regelmatig checken bij de garage. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je stil komt te staan met je auto en te laat komt bij je afspraak.