Het verbeteren van het klimaat was nog nooit zo belangrijk als nu. Overal en nergens wordt er gekeken naar hoe de verspilling van onder andere afval en plastic beperkt kan worden. Het ene initiatief beter dan het andere. Maar zelfs wanneer we er met zijn allen op letten om afval minder rond te laten slingeren kan het gebeuren dat er toch onnodig zwerfafval in de straten van de grote steden terecht komt. Dit komt onder andere omdat de vuilnisbakken waar je je afval wilt aanbieden te vol zijn om het te deponeren. Kan hier dan niets aan gedaan worden? Dan kan zeker wel, en dat wordt zelfs al gedaan! Dankzij Mr. Fill wordt zwerfafval nog meer teruggedrongen, omdat deze slimme vuilnisbak bijna nooit vol raakt. Maar hoe kan dit dan?

De werking van Mr. Fill

Mr. Fill is een typisch Nederlandse uitvinding waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in Culemborg. Mr. Fill is eigenlijk niets meer dan een plaatselijke vuilperser, die al het aangeboden afval al meteen bij elkaar perst. Hierdoor neemt al het vuil minder ruimte in beslag en kan er meer aangeboden worden dan in reguliere containers. Op deze manier is een te volle vuilnisbak geen excuus meer om zwerfafval neer te gooien.

Mr. Fill maakt gebruik van slimme technologie, die een seintje geeft wanneer de bak geleegd moet worden. Dit systeem werkt 24 uur per dag, zodat er altijd op tijd een melding gemaakt kan worden om de bak te legen. Deze technologie werkt op zonne-energie, waardoor zelfs dit onderdeel milieuvriendelijk is. Mr. Fill moet de oplossing bieden aan het grote probleem waar de binnensteden in Nederland en de rest van de wereld mee te kampen hebben op het gebied van zwerfafval. Door de bakken van Mr. Fill in de steden neer te zetten zorg je ervoor dat men eenvoudiger zijn afval goed aanbiedt. Een kleine stap om toch een groot probleem op te kunnen lossen.