LED is zo populair geworden om verlichting te gebruiken en te transformeren zoals we die kennen. LED is energiezuiniger, gaat langer mee en is milieuvriendelijker, maar sommigen gaan ervan uit dat LED onaangenaam wit licht afgeeft en als duurder wordt gezien. Lampenhuis wil je graag informeren over het verschil tussen halogeen- en ledverlichting.

Halogeenlamp is een stapje hoger dan de oude traditionele gloeilampen, het verschil is dat Halogeen bestaat uit gassen zoals broom of jodium. Dit type gas ontsteekt de gloeidraad om heter te worden dan bij een gloeilamp, dit zet een groter deel van de energie om in het licht en heeft dus een langere levensduur dan een gloeilamp. Het rendement van een halogeenlamp is circa 15 – 20% hoger dan van een normale gloeilamp. Alles is ook toepasbaar op Rookglas lampen

LED staat voor “light-emitting diodes”, LED werkt door middel van een elektronische halfgeleidercomponent die licht uitzendt wanneer een elektrische stroom door de doorvoer gaat. De voordelen van een LED zijn echter enorm. Een enkele LED-lamp kan wel 15% energie opleveren als een traditionele lamp, maar hij is 8-10 keer energiezuiniger en zuiniger dan een halogeenlamp of rookglas lamp.

Ter vergelijking: halogeen is goedkoper in aanschaf, maar LED is veel energiezuiniger en gaat langer mee, dus de minimale levensduur van een LED-lamp is 15.000 uur vergeleken met een halogeenlamp die slechts 2000 uur is.

Dus als je er echt over nadenkt, komt het allemaal neer op de daadwerkelijke som van aanschaf plus energieverbruik/branduren en je zult zien dat LED je op de lange termijn ook daadwerkelijk meer geld bespaart dan halogeen.

Verlichting is natuurlijk meer dan alleen kosten, een goede lamp en licht transformeren een huis en creëren de sfeer die bij je interieur en stijl past. Bij Lampenhuis is er veel kennis over led lampen, wij helpen dan ook graag met het kiezen van de perfecte ledlamp. Via de webshop vindt je een breed assortiment led lampen met diverse lichtkleuren en een E14 of E27 fitting.

LED heeft een lange weg afgelegd, is zeer goed ontwikkeld en is nu verkrijgbaar in verschillende lumen, kelvin en designs, het is niet zoals het kille witte licht dat het was, maar net als halogeen komt het in warm wit licht.

Mooie en decoratieve LED-lampen met zichtbare gloeidraden die de perfecte warme sfeer en statement in huis creëren, zijn allemaal beschikbaar.

Lampenhuis is van mening dat LED goedkoper, energiezuinig en langer mee gaat. Daarnaast is het net zo decoratief en aantrekkelijk als halogeen. Dus de volgende keer dat je lamp gaat, vervang hem dan niet door een halogeenlamp, maar ga gerust voor een LED lamp bij Lampenhuis!