Een loopbaancoach opleiding volgen

Als je mensen wilt helpen die in een bepaalde functie maar niet goed vooruit lijken te komen of die erin vastlopen kun je dit doen als loopbaancoach. Om deze functie uit te kunnen oefenen kun je een loopbaancoach opleiding volgen bij TC Academy.

Combinatie van theorie en praktijk

De opleiding duurt negen maanden en als je deze met goed gevolg aflegt krijg je een erkend HBO diploma voor loopbaancoach. De opleiding gaat uit van learning by doing en de praktijk speelt dus een belangrijke rol. De theorie erachter is echter ook belangrijk en er wordt gestreefd naar een goede combinatie. Je gaat naar gezamenlijke bijeenkomsten tijdens de opleiding en leert ook zelf thuis. Daarbij hoort ook e-learning. De geleerde theorie leer je toepassen in de praktijk en na het volgen van de opleiding ben je in staat zelfstandig te werken als loopbaancoach.

Hulp bieden waar nodig

Een loopbaancoach kan ingezet worden als de werknemer twijfelt of hij of zij wel de juiste baan heeft die goed bij de persoon zelf past. Ook als de werkgever dit wil weten kan een loopbaancoach uitkomst bieden. Hij of zij bekijkt de situatie van buitenaf en kan bepalen hoe de werknemer het doet in een bepaalde functie. Er wordt gehandeld vanuit de positie van de werknemer zodat deze het belangrijkste is en altijd in het middelpunt staat. Dit wordt afgezet tegen de situatie op een bepaald moment in een bedrijf maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Indien de functie binnen afzienbare tijd inhoudelijk verandert is het namelijk belangrijk te weten of deze nog steeds bij de werknemer past. Zo niet dan dient er een oplossing voor het probleem gezocht te worden zodat er zoveel mogelijk uit gehaald kan worden voor zowel de werknemer als de werkgever.