Over een paar weken begint het collegejaar weer en moet je weer naar school, en als je werkt loopt je vakantie weer ten einde. Dit betekent waarschijnlijk dat je binnenkort weer zit te zwoegen achter je laptop in de hoop een mooie Powerpoint presentatie te maken. Veel mensen hebben er een hekel aan een presentatie te maken en vinden het moeilijk om zich door de opties van Powerpoint te navigeren. Een presentatie maken op Powerpoint hoeft echter helemaal niet zo moeilijk te zijn. Door middel van de Slide desk van PPT Solutions kun je makkelijk een lay-out in je Powerpoint presentatie verwerken die er ook nog eens aantrekkelijk uitziet. Weet je niet wat een slide desk is en hoe je ermee werkt? In deze blog lees je er meer over.

Wat houdt een slide desk in?

Een ander woord voor slide desk is ‘template’. De benaming voor slide desk komt uit Sillicon Valley in Amerika, en na verloop van tijd verspreidde de term zich over de hele wereld. Door gebruik te maken van een template kun je heel makkelijk een lay-out uitkiezen, eventueel aanpassen en vervolgens in je Powerpoint zetten. Als je een lay-out of template gebruikt, ziet je presentatie er direct veel professioneler uit, waardoor het publiek de neiging heeft om je serieuzer te nemen. Ook houd je de aandacht van je publiek veel beter vast. Een slide desk is dus niks anders dan een set lay-outs of slides die al opgemaakt zijn. Bij veel marketingbedrijven zijn ze al bekend met slide desks, omdat ze daar met dezelfde templates werken zodat het bedrijf altijd dezelfde soort presentaties maakt.

Waarom zou je gebruik maken van een slide desk?

Slide desks zijn dus niet een onbekende fenomeen, maar niet iedereen weet dat het zo makkelijk is. Door slide desks te gebruiken kun je heel makkelijk een lay-out maken of een template uitzoeken. Als je een bedrijf hebt, is het al helemaal ideaal omdat je er zo voor kunt zorgen dat al je medewerkers dezelfde template gebruiken. Ook als student die veel groepswerk doet kun je ervoor kiezen om te werken met slide desks. Door een slide desk te gebruiken voorkom je dat ieder groepslid zijn eigen template maakt en je presentatie dus een rommeltje wordt. Als iedereen dezelfde lay-out gebruikt, krijg je een presentatie met veel meer structuur die een stuk netter oogt.