Alles over transitievergoeding en de te nemen stappen

Je hebt jarenlang gewerkt en gestudeerd voor je baan, maar ze willen jouw contract niet meer verlengen. Je krijgt door deze omstandigheden een transitievergoeding. Wat is dit precies en wanneer kan je dit krijgen? Dat lees je allemaal als je verder kijkt. Het is natuurlijk balen als je ontslagen wordt bij het werk waar je lang voor gewerkt hebt. Je kunt namelijk niet ervan uit gaan dat ze je voor altijd willen houden. Veel mensen voelen dit meestal aan als ze richting hun pensioen gaan. Je krijgt gelukkig wel een groot bedrag, omdat je werk natuurlijk aan allerlei dingen is verbonden. Je kunt ook niet zomaar ontslagen worden. Een transitievergoeding krijg je dan ook pas als je jarenlang gewerkt hebt voor een bedrijf.

Wat is het stappenplan voor het krijgen van deze vergoeding?

Allereerst ga je in gesprek met de mensen van je werk. Meestal is dit je baas of je leidinggevende. Niet iedereen krijgt bij een transitievergoeding gelijk de baas van het bedrijf te spreken. Persoonlijk zou ik er geen waarde aan hechten. Meeste bazen zijn zich er niet van bewust wat voor impact het voor mensen heeft als ze ontslagen worden voor niks. Mensen doen jarenlang hun best om juist geen transitievergoeding te krijgen, omdat ze gelijk tekort krijgen voor alles.

Een andere baan

Je kunt gewoon beter een andere baan zoeken. Deze vergoeding krijg je ook om een aantal maanden mee door te komen, totdat je een eigen baan hebt gevonden. Je kunt namelijk als je ontslagen wordt niet veel doen en bij je nieuwe werkgever moet je ook nog een gaan uitleggen waarom je bent ontslagen. Een transitievergoeding krijg je dus ook niet zomaar, omdat mensen een langere tijd van dit bedrag moeten leven. Zoek vandaag nog uit of je recht hebt op een vergoeding van je werk. Laat je niet zomaar ontslaan.