Voor de aanschaf van een mooie plant gaan veel mensen altijd naar het tuincentrum. Het is handig om voorafgaand aan het bezoek van het tuincentrum alvast een beetje vooronderzoek te doen naar planten die je mooi vindt en wellicht wil gaan aanschaffen. Op die manier kom je goed voorbereid in de winkel en weet je precies wat je wel en niet nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld van tevoren uitzoeken welke pot het meest geschikt is, welke voeding je plant nodig heeft en in welke omstandigheden de plant het beste kan groeien. Wij leggen je hier alvast even kort een paar dingen uit wat je voorafgaand aan je bezoek aan het tuincentrum moet weten over je favoriete plant: Olea Europea.

Het juiste huisje voor je plant

Wanneer je een plant hebt aangeschaft, is het vervolgens zaak om iets te vinden om de plant in te bewaren zodat de aarde niet op de grond komt, de wortels warm blijven en je huis netjes blijft. Een pot is een ideale manier om dit te realiseren. Er zijn verschillende soorten potten die je kunt gebruiken. Zo verschillen de potten in bijvoorbeeld materiaal, kleur, vorm en grootte. Sommige potten zijn speciaal geschikt voor binnen planten en anderen weer voor planten die buiten leven. De olijfboom kan zowel binnen als buiten worden neergezet, dus beide varianten zijn geschikt voor deze plant. Ongeacht waar je de plant neerzet, is het van belang de olijfboom in pot te planten. Zorg er wel voor dat deze pot gaten in de onderkant bevat. Mocht je een pot vinden die je heel mooi vindt zonder gaten, dan wordt aangeraden om alsnog zelf gaten in de pot te boren.

De aanschaf

Als je in het tuincentrum op zoek bent naar de juiste olijfboom met een mooie bijpassende pot, is het ook nog verstandig om het interieur mee te nemen in de beslissing. Zeker als je ervoor kiest om de olijfboom in pot binnen te zetten. Het moet een mooi geheel worden.