Deze zijn matten gemaakt van kokos. Op deze matten worden sedumplanten gekweekt. Deze sedummatten worden gebruikt bij het aanleggen van een sedumdak. Er zijn meer dan 250 soorten sedumplanten die gebruikt kunnen worden voor een groendak. De planten hebben hun eigen bloeiperiode. Tussen april en eind oktober zijn de verschillende bloemen in de bloei. Dan ziet je dak er prachtig uit omdat de bloemen prachtige kleuren hebben. Op 1 mat groeien er 6 tot 10 bloemen. De matten kunnen direct heengelegd worden over het dak. Je hebt dan met minder wachttijd en werk heel snel een groendak.

Voordelen van de matten als dakbedekking

Een sedumdak isoleert het dak van buiten. In de wintermaanden is het warm in huis en in de zomer is het lekker koel in huis. Je hebt minder overlast van buitenaf omdat de plantjes het geluid dempen. Het groendak zorgt voor meer zuurstof in de lucht, dat betekent dat de planten voor een beter gezondheid zorgen. Een ander voordeel is dat een groendak duurzaam is. Hierdoor gaat je dak tot 3 keer langer mee. Een groendak kun je zelf aanleggen. Door eerst onderlagen over het dak heen te leggen. Daarna de de sedummatten met plantjes uit te rollen over het dak. Zo heb je een dak binnen een dag groen gemaakt.

Verschillen tussen de matten

Er zijn verschillende soorten matten waaruit je kunt kiezen. Zo kun je soms kiezen om je mat samen te stellen. De planten hebben een andere bloeiperiode en een andere kleur, dus elke maand geniet je van nieuwe kleuren. Het verschil zit tussen de plantjes. Je kunt ook kiezen om losse plantjes te kopen. Als je kiest voor de kant en klare mat, dan kan je niet kiezen welke plantjes erop komen te staan. Hierbij zijn de afmetingen ook afgesteld op het vervoer.