Er zijn verschillende manieren om je video te promoten. We behandelen hier een aantal manieren om het aantal views van je video een boost te geven

 

Video beschrijvingen

Video beschrijvingen zijn belangrijk. Plaats een link naar je website of je sociale accounts in je beschrijving en vraag mensen daadwerkelijk om te klikken! Sta (en moedig) mensen aan om je video’s in te bedden. Wanneer je video’s naar je kanaal uploadt, heb je de optie om inbedden al dan niet toe te staan. Met de insluitfunctie kunnen mensen je video opnemen en vervolgens publiceren op hun website, blog, kanaal, enz., waardoor je nog meer exposure krijgt. Zorg ervoor dat je opgeeft dat je elke keer dat je video opnieuw wordt gepubliceerd een tegoed moet krijgen. Je kunt de insluitfunctie inschakelen door naar Videobeheer te gaan, op Bewerken te klikken onder de video die je wilt bewerken en vervolgens naar Geavanceerde instellingen gaan en ervoor te zorgen dat de insluitoptie is aangevinkt.

 

Cross-Promoot overal je YouTube-kanaal

Dit lijkt misschien geen geavanceerde tactiek, maar het zal je verbazen hoeveel mensen de kracht van hun andere eigendommen vergeten om te adverteren voor hun YouTube-kanaal. Wees consistent over hoe je video’s opneemt in je e-mailnieuwsbrief, blog, e-mailhandtekening en andere sociale media-accounts. Zoek naar manieren om je video’s relevant te maken voor al je andere inhoud en gebruik die oogballen.

 

De kracht van afspeellijsten

Er zijn veel redenen om je video’s te groeperen in afspeellijsten. Afspeellijsten maken je video’s gemakkelijker voor mensen om te vinden, ze kunnen je zoekresultaten ranglijsten helpen, en vooral, ze maken de volgende video in de lijst automatisch afspelen nadat een vorige video is afgelopen. Dat is één klik minder die een gebruiker moet maken om meer van je inhoud te bekijken. Je kunt experimenteren met het opnemen van een aantal video’s in de afspeellijst die niet van jou zijn, maar erg populair zijn, in de hoop dat kijkers door zoekacties heen gaan die blijven rondhangen om je spullen te bekijken. Afspeellijsten geven je ook meer mogelijkheden om je video’s te koppelen aan zoekwoorden. De beschrijving van de afspeellijst kan nieuwe zoekwoorden aan je video’s koppelen en nieuwe zoekmogelijkheden openen.

Maak een wekelijkse videoserie

Dit is de perfecte reden om je te abonneren op een YouTube-kanaal. Als je weet wat je kunt verwachten, zoals een video over een bepaald onderwerp of met een bepaald persoon elke vrijdag, zul je je eerder inschrijven. Natuurlijk helpt dit je ook om je andere video’s aan YouTube-abonnees toe te voegen, dus het is overal een geweldige optie. Waarschijnlijk een van de beste voorbeelden hiervan zijn Moz’s Whiteboard Friday-video’s.

 

Wees betrokken

Betrokkenheid werkt in beide richtingen: als je wilt dat mensen met je omgaan, moet je met hen omgaan. Dit kan inhouden het reageren op opmerkingen, het abonneren op kanalen van andere gebruikers, het maken van responsvideo’s, het houden van wedstrijden voor kijkers, het samenwerken met andere merken en alles wat je maar kunt bedenken. YouTube is in veel opzichten een community voor sociale media. Net als bij andere sociale media moet je betrokkenheid realtime, relevant en oprecht zijn. Door direct contact te maken met kijkers via wedstrijden en reacties, blijven mensen terugkomen en creëren ze loyale kijkers. Door contact te maken en samen te werken met andere merken, worden je video’s aan een heel nieuw publiek getoond. Hoe meer je YouTube begrijpt als een wederzijdse portal, hoe succesvoller je op de lange termijn zult zijn. Praat niet tegen mensen, praat niet met mensen.

 

Youtube promoten door views te kopen

Door views te kopen voor Youtube kun je jouw video extra onder de aandacht brengen. Niet alleen stijgt de weergaven (views) teller, maar je video verschijnt daardoor ook hoger in de zoekresultaten. Vergeet niet alle tags (keywords) van te voren aan te passen zodat je ook daadwerkelijk gevonden kunt worden op hetgeen hoe je gevonden wilt worden.