Er bestaan verschillende soorten verftechnieken. Een van de technieken is sauzen. Deze techniek wordt gebruikt wanneer je verf aanbrengt op de muur met een roller of kwast. Hiermee kan er zowel een glad als gestructureerd resultaat gecreëerd worden. Daarnaast bestaat er een spuittechniek. De spuittechniek is voordeliger in prijs. Dit komt doordat de schilder zijn werk sneller kan verrichten. Met deze techniek wordt een mooi glad resultaat beoogd en het heeft meteen een dekkend effect. Indien je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van Kalkverf kan je de keuze maken voor de spuittechniek. Kalkverf moet normaal gesproken vaker aangebracht worden, maar met de spuittechniek kan je dit voorkomen.

Welke verschillende laksoorten zijn er?

Bij houten materialen kan je kiezen voor blanke lak. Met blanke lak blijft de ondergrond namelijk nog zichtbaar. Heb je bijvoorbeeld een enorm mooie houten tafel, dan kan het hout nog zichtbaar blijven door het gebruik van blanke lak. Het is aan te raden om in de badkamer gebruik te maken van verf dat tegen schimmel kan. De badkamer is namelijk een ruimte waar makkelijk schimmel gecreëerd kan worden. Naast de soorten zijn er natuurlijk ook verschillende soorten merken. Het is aan te raden om geen gebruik te maken van onbekende verf merken. Hiermee loop je namelijk het risico dat de verf niet goed pakt op de muren. Om die reden is het verstandig om verf van meer bekende merken te gebruiken.

Het creëren van een betonlook

Betonlook verf heeft een groot scala aan Beton cire kleuren. Als je een betonlook wilt creëren, is de eerste stap het aanbrengen van een primer. De kleur van de primer is afhankelijk van de kleur van de betonlook verf. Indien je kiest voor donkere betonlook verf, moet je ook gebruik maken van een donkere primer. Dit leidt namelijk tot een meer dekkende einduitkomst. Nadat de primer is gedroogd kan je de betonlook verf aanbrengen, het is hier echter wel van belang dat de ondergrond stofvrij is. Als dit niet het geval is, kan je geen mooi resultaat behalen.