Het hebben van volgers op Instagram is belangrijk. Dat weet iedereen. Op welke manier je hier profijt van kunt hebben is echter wat minder bekend. Als je de gemiddelde ondernemer vraagt waarom hij veel volgers moet hebben, dan zal er een vaag antwoord uit komen. Om het wat duidelijker te maken is het misschien weleens goed om te kijken hoe Instagram eigenlijk werkt. Welke rol spelen volgers in jouw plek in het Instagram Universum? Wanneer je dit weet is het een stuk beter te begrijpen waarom je meer volgers kunt gebruiken. Dat zit als volgt.

Beter gevonden kunnen worden

Wat niet iedereen zich even goed beseft is dat volgers een soort goedkeuring geven. Hoe meer volgers je hebt, hoe meer goedkeuring je krijgt. Tenminste, in de algoritmes van Instagram is dit het geval. Dit heeft gevolgen voor de plek in de hiërarchie. Heb jij meer volgers, dan kom je simpelweg hoger te staan. Wat dus weer inhoudt dat je beter te vinden bent. Beter vindbaarheid staat gelijk aan meer zaken doen. Dat is op Instagram niet anders dan op andere plekken op het internet. Daarom is het dus ook van nut om veel volgers te hebben.

Verder groeien

Daarnaast werken volgers ook als een soort marketingmachine op Instagram. Dat komt omdat zij eigenlijk de promotie voor jou overnemen. Denk er maar eens over na. Stel dat je een leuke foto plaatst die veel mensen aanspreekt. Dan kan je ervan uitgaan dat je likes en shares gaat verzamelen. Die likes en shares brengen jou weer onder de ogen van mensen die jou misschien nog niet kenden. Dit kan betekenen dat zij jou ook gaan volgen en in de toekomst ook zaken met je willen doen. Zo krijg je dus nog meer volgers, nog meer likes en nog meer shares. Wat weer betekent dat je steeds beter te vinden wordt.

Volgers kopen

Met deze wetenschap in het achterhoofd is het misschien niet zo vreemd om eens na te denken over het kopen van volgers voor Instagram. Stel dat je een kleine investering van een paar tientjes kan doen. Dan kan je daar al snel een paar honderd volgers mee kopen. Die kunnen dan alle dingen die in de voorgaande alinea’s besproken zijn voor jou doen. Daardoor kan je dan dus eindelijk flink gaan groeien als ondernemer met jouw bedrijf. Dit is uiteindelijk natuurlijk waar het om te doen is. Het kopen van volgers is op die manier dus eigenlijk een hele slimme investering.