Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een e-book te schrijven. Het is namelijk relatief makkelijk te schrijven en daarnaast hoeft er geen drukker in te worden geschakeld om het boek te verspreiden. Zo zijn er partijen waarmee je online kunt regelen dat zij het boek online voor je verspreiden of maak je een eigen website waarop je mensen het boek laat downloaden.

Hoe maak je een e-book op

Doordat er steeds meer mensen zijn die ervoor kiezen om een e-book te gaan schrijven komt er ook meer concurrentie. De opmaak wordt dan ook steeds belangrijker. Deze gaat verder dan slechts een ander bestandsformaat te kiezen en het boek een ander lettertype te geven.

Zo is de cover van het boek vrijwel net zo belangrijk als bij een paperback. Ben je zelf handig met grafische vormgeving? Dan kun je zelf proberen om iets in elkaar te knutselen, maar indien je hier zelf niet handig mee bent dan doe je er goed aan om dit aan een expert over te laten. Je hebt hier dan ook een goed programma voor nodig. Met Microsoft Paint of word gaat dit namelijk niet lukken. Ken je zelf een vormgever? Dan kan deze je verder helpen bij het maken van de cover, maar je kunt ook gebruik maken van een partij als Pumbo of iemand uit hun netwerk. Door contact met hun op te nemen zijn de mogelijkheden direct te bespreken voor het opmaken van de cover van een e-book. Ook andere zaken als de verkoop van het e-book kan in samenwerking met Pumbo worden geregeld.

Voordelen van een e-book maken

Kies je ervoor om een e-book te maken? Daarvoor zijn verschillende argumenten te noemen. Zo heb je geen gedoe met een voorraad boeken die je moet laten drukken wat tegelijkertijd voor hogere kosten zorgt. Daarnaast is het verspreiden van een e-book op verschillende vlakken een stuk makkelijker. Via het internet heb je direct een landelijk bereik of zelfs nog groter indien je jouw boek in het Engels schrijft. Minder kosten, zorgt ook voor minder risico, waardoor je meer kunt experimenteren.