Solvency II XBRL komt steeds vaker voor in het bedrijfsleven en steeds meer bedrijven moeten het aanleveren. Veel financiële instellingen zijn hiertoe verplicht en moeten het volgens de regels doen en dit is nu Solvency II XBRL.

Uitleg Solvency II XBRL

Solvency II is een financiële rapport dat sommige bedrijven volgens strikte regels moeten opstellen en aanleveren. De Solvency II XBRL wordt bijvoorbeeld vaak bij de Nederlandse Bank aangeleverd. XBRL zelf is een software dat gebruikt word voor het aanleveren van de rapport en het opstellen ervan.

Software van XBRL

XBRL zelf is niet een software maar een computertaal waarmee de software word gemaakt voor Solvency II XBRL. Het is een computertaal speciaal ontwikkeld voor deze doeleinde. Dit werd gedaan door een stichting zonder winstoogmerk en is daarom zonder de licentiekosten te gebruiken. Voor de Solvency II XBRL software zelf zal je helaas wel moeten betalen.

In 2017 zullen naast de Solvency II XBRL rapporten ook andere rapporten in XBRL moeten aangeleverd worden. Dit bespaart namelijk veel tijd. Door tijd te besparen word er ook geld bespaart in het bedrijfsleven. Volgens de overheid zou dit om honderden miljoenen gaan dat in de eerste jaren al bespaart kan worden door het gebruik van XBRL.

http://xbrlweb.parseport.com/nl/

http://www.dexbrlsite.nl/

https://www.twinfield.nl/