Als werkgever is de veiligheid van je personeel één van de belangrijkste zorgen. Vooral als je in een sector actief bent waar risico’s hoog zijn. Daarom is het belangrijk een voldoende aantal personeelsleden te trainen voor BHV en de certificaten actief te houden. G4S biedt trainingen op hun eigen faciliteiten, zoals BHV Breda, en bereiden je personeel zo goed mogelijk voor op noodsituaties.

 

Wettelijke verplichtingen voor werkgevers

In de ARBO wet wordt vastgelegd dat iedere werkgever met personeel in dienst een voldoende aantal BHV-getrainde werknemers aanwezig moet hebben tijdens de openingstijden. Dit getal bepaal jij en leg je vast tijdens je Risico Inventarisatie en Evaluatie. Met BHV’ers kan je de veiligheid van je personeel beter garanderen, want deze mensen zijn getraind om risico’s te herkennen en oplossingen te bieden, brandjes te blussen en EHBO toe te passen en ook om de locatie te evacueren als dit nodig mocht zijn. Door G4S worden ze zowel in theorie als praktijk getraind op locaties zoals BHV Breda zodat jij aan je wettelijke verplichtingen kan voldoen en zeker kan weten dat je personeel zo veilig mogelijk is.

 

Het certificaatehbo-herhalingstraining

Als de cursisten de training succesvol hebben afgerond krijgen ze een certificaat dat 2 jaar geldig is. Om deze te vernieuwen moet voor de vervaldatum een herhalingscursus gedaan worden. Dit wordt eventueel ook door G4S BHV Breda gedaan.

 

De voordelen van BHV’ers op de werkvloer

BHV’ers zijn er op getraind om risico’s te zien en deze zo klein mogelijk te maken. Daarom kan je ze gebruiken om tijdens je Risico Inventarisatie en Evaluatie te helpen met het vaststellen van de maatregelen en het noodplan. Ook kunnen ze brandoefeningen coördineren. Tijdens een noodsituatie zullen ze zorgen dat de communicatie goed verloopt tussen alle betrokken partijen en dat de aanwezige mensen veilig het gebouw uit geloodst worden.