Als ondernemer wil je waarschijnlijk het liefst zoveel mogelijk zelf doen. Zeker als je net bent gestart met ondernemen en nog weinig geld hebt om dingen uit te besteden. Daarom doe je je administratie natuurlijk ook helemaal zelf, ook als is dit tijdrovend omdat je hiervoor ook steeds moet uitzoeken wat de precieze regels zijn. Maar is het toch niet beter om hiervoor een boekhouder in te huren (zoals Str8-forward.nl)? In dit artikel bespreken we wat de voordelen zijn van een boekhouder.

Je voorkomt fouten en boetes

Natuurlijk doe je je administratie zo goed mogelijk, maar soms zijn de regels van de Belastingdienst over het bijhouden van je administratie en het doen van je aangiftes best wel complex. Het kan zijn dat je toch een fout maakt, waardoor je problemen met de Belastingdienst en zelfs boetes kunt riskeren. Als je een boekhouder inhuurt die precies weet wat hij of zij doet, voorkom je dit.

Je hoeft geen tijd te besteden aan iets wat je niet leuk vindt

Het doen van je administratie vind je waarschijnlijk niet leuk. Je focust je liever op dat waar je goed in bent: ondernemen en je bedrijf laten groeien. Indien een boekhouder (een deel van) je administratie voor je doet, kun jij je weer focussen op het ondernemen en doen wat je leuk vindt.

Een boekhouder verdient zijn eigen kosten vaak terug

Vaak kost een boekhouder eigenlijk helemaal geen geld. Waar jij dagen over doet kan je boekhouder meestal al in een aantal uren. In de tijd die jij overhoudt kun je de kosten van die uren waarschijnlijk al terugverdienen. Verder is het ook nog eens zo dat een boekhouder alle ins en outs kent wat betreft belastingen en dus ook weet op welke aftrekken je recht hebt. Hierdoor hoef je vaak minder belastingen te betalen en met deze besparing kun je de kosten van je boekhouder voldoen. Het kan zelfs zijn dat je hier juist geld aan overhoudt!