Sport is regelmatig de oorzaak van letselschade. Niet gek ook, wanneer je bedenkt dat een groot deel van de sporten er vrij fysiek aan toe gaat. Zo mag er bij rugby en voetbal bijvoorbeeld getackeld worden en loop je bij een vechtsport het risico op een klap. Daarom wordt er in de sportwereld lang niet altijd wat gedaan bij letselschade. Mensen denken vaak dat dit het ‘risico van het vak’ is. In sommige gevallen klopt dit inderdaad, maar dat is lang niet altijd zo. Bij letselschade door sport is het dan ook zeker verstandig een letselschade advocaat in te schakelen.

Alleen schadevergoeding bij grove overtredingen

Waar je bij een bedrijfsongeval vaak mag rekenen op een schadevergoeding, is dit in de sport een stuk minder reëel. In de sportwereld loop je nou eenmaal het risico om geblesseerd te raken. Zo kan een tegenstander jou in een voetbalwedstrijd blesseren met een tackle. Daarom wordt in de sportwereld vaak alleen een schadevergoeding uitgekeerd wanneer er sprake is van grove overtredingen. En wanneer is er precies sprake van een grove overtreding? Tja, dat is een goede vraag. Om geen schadevergoeding mis te lopen bij letselschade door sport doe jij er goed aan een letselschade advocaat in te schakelen.

Wie betaalt de schadevergoeding bij letselschade door sport?

Ben jij in het gelijk gesteld voor de letselschade door sport? Dan ontvang je een schadevergoeding. De vraag is alleen nog wel wie dit moet betalen. Meestal wordt de schade vergoed door de sportvereniging. Deze heeft een aansprakelijkheidsverzekering en daarmee wordt het meestal opgelost. Is het duidelijk dat een individu het boekje te buiten is gegaan? Dan kan de schadevergoeding ook op deze persoon verhaald worden in plaats van op de vereniging. In sommige gevallen kan een letselschade advocaat er zelfs nog voor zorgen dat jij smartengeld krijgt.