De RDW kentekencheck betreft het volgen en zoeken naar kentekenplaten in de RDW-database in, waaraan er informatie verbonden is. Je kunt dit doen met behulp van een gratis of betaalde online tool die jou informatie van een auto geeft. Door een kenteken check te doen krijg je inzicht in de technische gegevens van een voertuig, zoals deze is geregistreerd in het RDW-register. Het enige wat je nodig hebt, is het kentekennummer van de auto.

En wat kun je verwachten van een kentekencheck? Je krijgt informatie zoals:

  1. De geschiedenis van het voertuig: Een RDW kenteken check maakt het gemakkelijker om auto’s te kopen en verkopen, doordat je de geschiedenis van het voertuig kunt nalezen. Je ontvangt een schat aan informatie die is vastgelegd in de RDW registers.
  2. De staat van het voertuig: De meeste verkopers spreken niet altijd de waarheid over de staat van een voertuig. Vooral de verborgen mankementen zijn zorgwekkend. Gelukkig kun je door een kenteken check te doen toch achter die info komen.
  3. Waardes van het voertuig: Een geweldige optie is dat de dagwaarde van een auto gecheckt kan worden. Je krijgt de dagwaarde, wat in lijn staat met de waarde die verzekeringsmaatschappijen hanteren. Ook zie je de nieuwwaarde, zo weet je precies hoe duur een auto was toen het nieuw was. Deze waarden kunnen je indicatie geven over hoeveel je kunt onderhandelen.

Het is altijd belangrijk om de juiste informatie te krijgen van een voertuig waar je in geïnteresseerd bent. Daar heb jij als koper recht op! Doe daarom vandaag nog een gratis kentekencheck op https://www.kentekencheckgratis.nl.