Het is heerlijk om planten in huis te hebben. Het hebben van planten in je huis heeft je huis direct een fijne sfeer. Het is een heerlijke manier om je huis op te fleuren en op te leuken. Toch kleven er een hele hoop nadelen aan echte planten. Planten hebben veel zorg nodig en dat is voor bijvoorbeeld een kantoor onhandig. Het is beter om kunstplanten als kantoorbeplanting te gebruiken. Wil je weten wat de redenen zijn voor kunstplanten op kantoor? De Interieurbeplanter legt het je graag uit!

Geen water

Het grootste voordeel van een kunstplant is dat je ze geen water hoeft te geven. Het zijn immers geen echte planten en ze hebben daarom dus ook geen water nodig. Dit is ideaal voor mensen die vaak planten dood laten gaan en voor mensen die veel weg zijn, zoals op een kantoor. In het weekend en in de vakantie zullen de planten immers geen zorg krijgen en dus overlijden. 

Ze blijven ‘leven’

Een ander groot voordeel van kunstplanten is dat de planten niet snel doodgaan. De planten zijn namelijk niet in leven. Een kunstplant zal daardoor nooit blad laten vallen, gaan rotten of gaan stinken. In het ergste geval moet je een keer een laag stof van de planten afhalen. 

Anti allergie

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor verschillende plantensoorten. Planten kunnen bloemen krijgen en als je last hebt van bijvoorbeeld hooikoorts, is het niet fijn om een echte plant in huis te hebben. Je  hebt er geen last van met een kunstplanten!