Een slechte akoestiek is enorm vervelend. Het is een moeilijke taak om de akoestiek in een ruimte mooi te maken. Het is een goed idee om de akoestiek goed te hebben. Een slechte akoestiek is namelijk echt enorm vervelend voor iedereen die in de ruimte zit. De ruimte kan door een slechte akoestiek hol klinken en het geluid kan galmen. Misschien hoor je zelfs wel gesprekken uit de ruimte naast je. Dit zijn allemaal voorbeelden van een slechte akoestiek, maar hoe kun je deze akoestiek weer verbeteren? De akoestiek specialist In-Zee legt het je graag uit.

Tip 1: Patch

De eerste tip om je akoestiek op kantoor te verbeteren is om meerdere patch’ te gebruiken. Patches zijn speciale wandtegels die het geluid echt in zich op kunnen nemen. Het lijkt gek, maar door het gebruik van deze wandtegels wordt de akoestiek aanzienlijk verbeterd. De tegels komen in een mooi design en zijn beschikbaar in een aantal leuke en kleurrijke kleuren. Het zijn echte eye-catchers. Een win-win situatie voor je kantoorruimte!

Tip 2: Wandpanelen

De tweede tip is om speciale wandpanelen te gebruiken. Deze wandpanelen kunnen eenvoudig tegen de bestaande wand worden geschroefd. Vervolgens wordt er op de vlakke muur holle delen op gedrukt. Het geluid zal hierdoor niet kunnen weerkaatsen en worden opgenomen in de holle ruimte. De panelen hebben een prachtig design en kunnen blind worden gemonteerd. 

Tip 3: Schilderij

De derde en laatste tip is om een speciaal schilderij op te hangen. Deze schilderijen nemen het geluid in zich op. Hierdoor haal je eigenlijk op een enorm simpele manier de echo en het holle geluid in een ruimte weg.