branddetectie

Een brand is een van de ergste dingen die je kan overkomen. Als iets eenmaal in de brand staat, wordt het nooit meer zoals het was. Ook als je de brand uit krijgt, zijn de dingen die brand hebben gevat niet meer te herstellen naar de oorspronkelijke staat. Als je dus eenmaal een brand hebt, wil je natuurlijk de schade zoveel mogelijk beperken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel middelen om de schade van brand te beperken. Maar hoe beperk je de brandschade?

Brandwerend rooster

Een van de beste manieren om de schade te beperken is door gebruik te maken van een brandwerend rooster van FSS International. Een brandwerend rooster is een rooster dat een ventilatierooster binnen een handomdraai veranderd in een brandwerend rooster. Een brand kan makkelijk ontstaan. Iedereen weet dat je voor een brand zuurstof nodig hebt. Die zuurstof komt eenvoudig door een ventilatieschacht. Het is dus een erg slim idee om deze schade te beperken door de ventilatieschachten te dichten. Dit dichten kun je eenvoudig doen door middel van een brandwerend rooster. Deze roosters veranderen op het moment dat zij brand detecteren. Je kan daarnaast de roosters met de hand open en dicht zetten. 

Brandwerende deur

Een brandwerende deur werkt hetzelfde als een brandwerend rooster. Deze deuren kunnen worden omgetoverd tot een dichte deur waar geen brand meer doorheen komt. Hierdoor kan de brand niet meer verder naar een volgende ruimte. Het vuur zal in de andere ruimte blijven. Het is geen garantie. De hitte van het vuur kan de muren zo warm maken, dat eventuele muurversieringen kunnen gaan smelten en een nieuwe brand kunnen veroorzaken. Bel bij brand daarom altijd de brandweer.