Ethical hackers

Er zijn verschillende manieren om te toetsen of je systemen een cyberaanval kunnen doorstaan; dit kan bijvoorbeeld door het inschakelen van ethical hackers die proberen om in je netwerk in te breken. Omdat deze hackers ‘aan de goede kant van de wet’ staan, zullen ze geen misbruik maken van een gevonden zwakke plek in je beveiliging, maar zullen ze met een rapportage komen en met adviezen waarmee jij je website- en/of netwerkbeveiliging kunt verbeteren.

ICT

Maak handig gebruik van ethical hackers

Digitale veiligheid is tegenwoordig een must. Niet alleen vanwege de strengere wet- en regelgeving als het gaat om bescherming van persoonsgegevens en andere gevoelige (bedrijfs)informatie, maar ook vanwege het feit dat je zeker niet ten prooi wilt vallen aan hackers met slechte bedoelingen. Zeker als je te maken hebt met bedrijfsgegevens die je niet op straat wilt hebben, kan het nog wel eens voorkomen dat een hacker je systeem weet te penetreren en je netwerk ‘in gijzeling’ houdt, totdat jij een flinke som geld hebt betaald. Dan pas kun je weer bij je data. Een waanzinnig nare situatie, die je kunt voorkomen door een professionele partij in te schakelen die eigenlijk precies hetzelfde doet, maar dan met een positieve uitkomst: geen chantage, maar advies om de veiligheid te verbeteren.

Bedrijf

Wees niet bang voor de uitkomst

Als je, bijvoorbeeld via een organisatie als Seccure, een ethische hacker in je systemen laat kijken, wees dan niet bang voor wat hij hier zal vinden. Kies je voor een professionele partij, dan weet je namelijk zeker dat alles wat de hacker zal vinden, binnen zijn geheimhoudingsplicht zal gaan vallen die jullie met elkaar hebben ondertekend voordat hij aan de slag gaat. Bewaar het rapport en de adviezen van de ethical hacker goed. Het is waardevolle informatie die je nodig hebt om je systemen te verbeteren.