De AVG wetgeving werd al vroeg aangekondigd. Dit bracht een serie aan veranderingen mee die betrekking hebben tot het opslaan en bewaren van persoonsgegevens. Dit vond ik allemaal leuk en aardig, maar wat houdt het nou precies in? Met die vraag heb ik dus een lange tijd rondgelopen. Er kwamen wel diverse blogs en informatie naar voren op het internet, maar de informatie bleek toch op sommige puntjes te verschillen. Dit maakte het voor mij, maar waarschijnlijk ook voor jou, lastig wanneer je zelf een website hebt.
AVG aan de hand van stappen
Aangezien het voor mij niet allemaal duidelijk was begon ik met de punten die wel overeen kwamen. Een SSL certificaat, oftewel zo’n groene https. Mocht je die ook nog niet hebben, informeer dan even bij je hosting. Zelf kreeg ik email met de verschillende certificaten, wat ze betekenen en hoe ik ze kan bestellen. Een beetje hosting zal je hierbij helpen. Dit was mijn eerste stap om mijn website AVG klaar te maken. Alleen wat nu verder, want ik liep hier al vast. Dit maakte het voor mij nou zo lastig. Er wordt wel allemaal verwacht dat je aan bepaalde eisen voldoet, maar het is niet helder hoe je dat moet doen. Aangezien ik er zelf niet uit ging komen, besloot ik maar opzoek te gaan naar hulp.
Zo kwam ik de website van Seccure tegen op Google. Zij bieden de mogelijkheid aan om een AVG scan uit te voeren. Zo kan je precies zien welke stappen je nog moet doorlopen om je website goed te maken. Hierbij geven ze je niet alleen advies, maar ondersteunen ze je ook in het traject. Het contact verliep erg goed en je kan zien dat je met professionals werkt. Mocht je website nog niet AVG proof zijn dan adviseer ik je om eens contact met ze op te nemen.