Als bedrijf kun je veel baat hebben bij prefab. Maar wat is prefab precies en wat zijn hier de voordelen van? Prefab is een afkorting van prefabricage; dit is een proces waarbij materialen van tevoren tot elementen worden gemaakt, zodat deze kant-en-klaar naar een bouwplaats kunnen worden gebracht en daar worden verwerkt. Hiermee wordt een hoop tijd en moeite bespaard voor een bedrijf door deze werkzaamheden uit te besteden. Een aantal voorbeelden van prefab zijn onder andere constructiewerk, platen, strips, beugels, steunen en prefab leidingwerk.

Prefab als uitkomst voor jouw bedrijf

Gebrek aan ruimte is een van de redenen om te kiezen voor prefab. Door deze werkzaamheden uit te besteden hoef je hier als bedrijf verder zelf niet mee bezig te zijn. Toch heeft prefab nog een aantal andere voordelen, waaronder de lage kosten. Prefab kost minder tijd en er is zelden sprake van nabewerkingen. Dit betekent dat dit op verschillende vlakken besparingen oplevert. De kosten dalen wanneer je kiest voor prefab. Een ander voordeel is dat er heel wat situaties zijn waarbij prefab een uitkomst biedt. Zit jij als bedrijf met een uitdaging op dit vlak? Prefab kan in dit geval niet alleen een verstandige, maar ook een voordelige keuze zijn.

Tot slot worden prefab oplossingen vrij snel geplaatst en afgemonteerd. Onderdelen zijn al zoveel mogelijk compleet; hierdoor wordt de montagetijd op de locatie geminimaliseerd. Het productieproces ligt op deze manier maar kort stil en dit levert veel op voor ieder bedrijf. Ontdek de voordelen die prefab voor jouw bedrijf kan betekenen.