Soms is het voor een medewerker niet meer haalbaar om na afwezigheid door ziekte terug te keren in de eigen functie bij het oorspronkelijke bedrijf. Als de medewerker niet meer de oorspronkelijke functie bij het bedrijf kan vervullen, wordt gezocht naar een andere passende functie binnen het bedrijf. Dit is een spoor 1 traject. In het geval dat het ook niet mogelijk is voor de medewerker om binnen het bedrijf een andere functie te vervullen, wordt gekozen voor een re-integratie tweede spoor. Dit houdt in dat herplaatsing buiten het bedrijf plaatsvindt.

Schakel een bureau of specialist in

Het is handig om een partner in te schakelen met ervaring op het gebied van re-integratie tweede spoor. Enroute is hierin specialist en kan helpen bij re-integratie tweede spoor trajecten. Zij zijn een re-integratie bureau en vaak is het noodzakelijk om zo’n bedrijf in te schakelen als een werknemer een re-integratie tweede spoor nodig heeft. Enroute is kleinschalig en heeft zodoende persoonlijke aandacht voor de medewerker, zodat voor hem of haar een individuele aanpak op maat gerealiseerd kan worden. Je kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen voor oriëntatie.

Voordelen

Snelheid, daadkracht en duidelijkheid staan bij Enroute voorop bij een re-integratie tweede spoor. Er wordt een uitgebreid intakegesprek gevoerd waarvan verslag gelegd wordt en er wordt een dossiercheck gedaan door een arbeidsdeskundige. Er is een korte doorlooptijd en een persoonlijke benadering met deskundig advies. Dit wordt gerealiseerd door individuele begeleiding door een vaste trajectbegeleider, waar elke twee weken een fysiek contactmoment mee wordt gepland. De spreeklocatie zal in de regio van de werknemer zijn en er wordt toegang gegeven tot de slimme vacaturezoekmachine. Bovendien is er in het traject ondersteuning tijdens de WIA-aanvraag, inclusief het UWV-bezoek.