Kozijnschroeven zijn, zoals de naam waarschijnlijk al duidelijk maakt, schroeven die bedoeld zijn voor je raamkozijnen. Betonschroeven of steenschroeven zijn hetzelfde als kozijnschroeven. Met kozijnschroeven kun je raam- en deurkozijnen vastzetten in beton of ander massief materiaal. Je hebt er geen plug voor nodig. De kozijnschroeven die je kunt vinden bij Bevestigingsexpert zijn allemaal van A-kwaliteit. Alle kozijnschroeven hebben een diameter van 7,5 millimeter. Kozijnschroeven kunnen in alle soorten kozijnen gebruikt worden.

Voor alle kozijnen

Het maakt dus niet uit wat voor soort kozijnen je hebt. Dit kunnen bijvoorbeeld houten kozijnen zijn, maar ook aluminium of kunststof. De diameter van de beschikbare kozijnschroeven is 7,5 millimeter, maar er zit wel veel variatie in lengte. Met kozijnschroeven zorg je voor een spanningsvrije bevestiging. De TX-aandrijving van de schroeven maakt het gemakkelijk om de schroeven in te draaien met een accuschroefmachine. Het voordeel van kozijnschroeven is dat je geen extra pluggen meer nodig hebt. Je haalt de schroeven ook weer gemakkelijk uit wanneer er aanpassingen nodig zijn.

Materiaal en formaat

Er zijn kozijnschroeven met platte koppen of met cilinderkoppen. Een kozijnschroef is van roestvrijstaal, ook wel aangeduid als RVS, of van verzinkt staal. De verschillende lengtes voor de schroeven die je kunt bestellen beginnen bij 42 millimeter en lopen op tot 302 millimeter. Dit is dus minder dan een halve centimeter tot meer dan 3 centimeter. Dat is een aardig verschil. Je kunt er bij Bevestigingsexpert in ieder geval vanuit gaan dat je kwaliteit krijgt voor je geld.