Een van de echte grondleggers van het elektrisch rijden is Elon Musk. Hij was met zijn merk Tesla een van de eersten in de wereld van het elektrisch rijden. De Tesla auto’s waren de eerste auto’s die werden omarmd door het volk als elektrische auto voor dagelijks verkeer. Pas de afgelopen paar jaren zijn er meer en meer automerken gekomen met elektrische auto’s en zijn er steeds meer verschillende elektrische auto’s in het straatbeeld te zien. Bij de zakelijke consument is een Tesla leasen zoals een Tesla model 3 lease nog steeds een goede optie. Ook worden de Tesla’s nog steeds gewoon aangeschaft.

De elektrische Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is de vierde uitvoering van de Tesla na de Roadster, Model S, en Model X. Alle auto’s van Tesla komen alleen in een elektrische optie. Tesla is ook een van de weinige merken die alleen maar elektrische auto’s uit heeft gebracht vanaf het begin. Het uiterlijk van de Model 3 is in vele manieren te vergelijken met het uiterlijk van de vorige Tesla modellen. Dit is ook een van de redenen dat de Tesla’s makkelijk te onderscheiden zijn van andere auto’s. De Model 3 verschilt van zijn voorgangers door zijn verbeteringen in veiligheid en actieradius. De aanschafprijs van de Tesla model 3 begint bij €51.990 of kies voor de optie van Tesla model 3 lease.

De specificaties van de Tesla Model 3

Net zoals de andere Tesla modellen is de Tesla Model 3 op veel manieren te personaliseren. Niet alleen kan er een keuze gemaakt voor de exterieur kleur maar ook de kleur van het interieur kan gepersonaliseerd worden. De auto komt met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. Bij de eerste keuze heeft de auto een maximale gemiddelde actieradius van 491 km, bij de tweede keuze komt dit uit op een maximale gemiddelde actieradius van 602 km. Ook hebben Tesla rijders het voordeel dat Tesla goed geïnvesteerd heeft in hun Superchargers netwerk waardoor er onderweg veel oplaadplekken te vinden zijn.