Ben je op zoek naar origineel cadeau? Geef dan een mooie pen. Als je dit cadeau nog eens extra persoonlijk wilt maken, kun je ervoor kiezen de pen te laten graveren met bijvoorbeeld de naam van de persoon aan wie je de pen wilt geven. Luxe schrijfwaren met naam zijn gegarandeerd een origineel en daarnaast ook functioneel cadeau. Ideaal voor bijvoorbeeld een zakenman of -vrouw of hardwerkende student. Natuurlijk kan je ook gewoon met goedkope wegwerp pennen schrijven, maar een luxe pen schrijft veel lekkerder, ziet er mooi uit en hoef je niet weg te gooien. In de wereld van de pennen zijn er ontzettend veel verschillende merken. Wanneer je hier niet zo wegwijs in bent, is het misschien lastig om de juiste pen te vinden. Daarom lees je hier alles over de verschillende merken pennen. 

Parker pen, dé pen onder de pennen

Om te beginnen de Parker pen, een echte klassieker. Het bedrijf Parker bestaat namelijk al sinds 1888. Omdat George Safford Parker nergens een pen kon vinden die niet lekte maar wel vloeiend schreef, begon hij met zijn bedrijf zelf pennen te produceren die hier wel aan voldeden. Vanaf toen is het bedrijf van start gegaan en werden de pennen steeds weer vernieuwd en geïnnoveerd. Het eerste succes van Parker was de Parker vulpen. Met een vulpen kun je mooie vloeiende lijnen zetten tijdens het schrijven. Het voordeel is dat je deze vulpen weer kunt vullen met Parker vulling. Zo kun je altijd van deze vulpen blijven genieten. Parker heeft ook andere pennen, zoals de balpen en de rollerball pen. 

Cross pen staat bekend om hun verfijnde styling

Een ander soort pen is de Cross pen. Een gegraveerde Cross pen heeft een verfijnde styling. Een pen van het merk Cross is gemaakt van exclusieve materialen. Daarom ziet deze pen er ook zo mooi uit. Verder staat Cross bekend om het feit dat het merk levenslange garantie biedt. Het merk is begonnen toen de familie Cross in 1846 werd gevraagd de buitenkant van een pen te ontwerpen. Als juwelier zijnde werkte deze familie met mooie en goede materialen, wat vandaag de dag nog steeds terug te zien is in de Cross pennen.  

De exclusieve Montblanc pen

De Montblanc pen staat al vanaf dag één garant voor kwaliteit, exclusiviteit en luxe. Het merk is begonnen en staat bekend om zijn vulpennen. Montblanc heeft verschillende collecties pennen uitgebracht, met elk zijn eigen eigenschappen en designs. Bij het bestellen Montblanc pen, kun je ervoor kiezen deze ook te laten graveren. Zo maak je deze pen extra speciaal. 

Waterman pen volgens hoogwaardig Frans design

Een ander bekend merk in pennen is Waterman. Waterman pennen zijn te herkennen aan de prachtige Franse styling. Waterman pennen staan bekend om hun vormgeving, maar daarnaast ook aan een clip op de pen. Deze werd door Waterman in de vorige eeuw aan de meeste van hun pennen toegevoegd, zodat de pen in de borstzak kon worden gedragen zonder eruit te vallen. Ook dit detail zien we in de meeste huidige Waterman pennen terug.