Burgemeesters komen en gaan. Het is normaal dat een burgemeester niet enorm lang zijn of haar baan houdt. Je moet immers worden gekozen om burgemeester te zijn. Alleen als een burgemeester gaat aftreden, zie je de burgemeester nooit ineens de volgende week in de lokale supermarkt achter de kassa zitten. De burgemeesters hebben een speciaal vangnet waarin zij worden opgevangen. Dat geldt trouwens voor iedereen in een soortgelijke functie. Maar wat gebeurt er precies als een burgemeester wordt ontslagen?

Loopbaancoach

Als een burgemeester wordt ontslagen wordt er bijna direct een coach ingezet. Een loopbaancoach is gespecialiseerd in het vak en in het geven van advies. Je kan natuurlijk ook zelf een keuze maken, maar met behulp van een loopbaancoach maak je altijd de juiste keuze. Een coach heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen en zij hebben al veel mensen advies gegeven. Zij weten welk advies goed is en waar jij als persoon goed in bent. Het doel van de coach is om jou optimaal te ondersteunen in jouw ontwikkelingsproces.

Appa regeling

Een Appa is een speciaal pensioen voor ambtenaren. Appa staat voor Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers. De wet uit 1969 is een regeling van de toekenning van een uitkering en van een pensioen aan politieke ambtsdragers. Daarnaast wordt ook het pensioen van hun nabestaanden geregeld. De bepalingen van een Appa regeling is erg technisch juridisch van aard. Daarnaast is het ook een erg complexe wet. Om die reden is het een goed idee om de hulp in te schakelen als je gebruik wilt maken van de Appa regeling. Oud ambtenaren kunnen eenvoudig hun Appa regeling aanvragen bij Transitium Groep.