werkbanken

Je bent op werk, en je ziet iets wat je laat denken. Iets gevaarlijks, dit kan zijn een elektriciteitskabel waar je de binnenkant kan aanraken, een natte vloer, of een stelling die dreigt te vallen. Wat kan je er aan doen? Het belangrijkste is om het gelijk te melden aan je teamleider, manager, baas of conciërge. Deze personen hebben de materialen om iets als gevaarlijks aan te geven. Denk aan speciale markeringstape waar het geel zwarte patroon op zit. Zijn deze mensen niet beschikbaar? Dan kan je zelf wat proberen, zet er iets voor, zodat mensen niet dichtbij kunnen komen, of haal het uit het kantoor of locatie.

Onderhoud

Is het niet perse gevaarlijk, maar je wilt liever dat mensen niet dichtbij komen of het aanraken? Naast de markeringstape kan je een bordje plaatsen of zelf maken. Dit bordje moet goed laten zien dat er onderhoud bezig is. Kan je geen bordje gebruiken, maken of vinden? Probeer dan hetzelfde methode als in de vorige alinea. Gebruik tape, blokkeer de weg naar het onderhoud of de weg naar het onderhoud. Het zijn niet de netste oplossingen, maar het is beter dan het open en bloot laten. Nadat de onderhoud is verholpen kunnen de maatregelen weer weg, maar bevestig met de mensen verantwoordelijk dat het wel echt opgelost is.

Overige manieren

Dit zijn manieren wat je kan proberen, maar minder effectief of leuk is. Je kan zelf het pad blokkeren of dat je er zelf voor zorgt dat mensen daar niet komen of het gevaar aanraken. Dit betekent het verplaatsen van je werkplek en de tijd nemen om het mensen uit te leggen. Wil je dit niet? Je kan ook proberen het gevaar of onderhoud te verbergen. Het is niet het beste idee, maar als dat je laatste optie is kan je het proberen. Let wel op dat je bij het verbergen het gevaar of onderhoud wel veilig houdt, dat het niet een geheim gevaar wordt.