roosters-maken

Je droombaan vinden, iets waar velen eigenlijk alleen nog van dromen omdat een droombaan vinden nog best lastig kan zijn! Dit is volkomen normaal en als jij je droombaan nog niet hebt gevonden, hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Het kan een tijdje duren voordat je precies weet je wel en niet zou willen voor de ultieme droombaan. Het is daarom goed om eerst wat zelfreflectie te doen en daar echt de tijd voor te nemen. Bovendien, als je op kantoor hebt gewerkt, weet je misschien het belang van een goed rooster maken voor alle werknemers.

Wat zijn je doelen?

Allereerst is het erg handig om te kijken en op te schrijven wat al je doelen zijn voor in de nabije toekomst maar ook voor in de verre toekomst. Dit helpt je allemaal om je ultieme droombaan te vinden! Houd je bijvoorbeeld erg veel van reizen? Of wil je bijvoorbeeld extra veel gaan koken en nieuwe gerechten leren bereiden? Als je namelijk een goed overzicht maakt van al je doelen dan weet je meteen een beetje welke richting je op zou kunnen gaan en zou willen en of je misschien van een passie een fulltime baan zou kunnen maken. Bovendien, als je ergens op kantoor werkt, dan is het van groot belang om een goed rooster te maken. Zelfroosteren is een vorm van een rooster maken die de werkkwaliteit verhoogt en het welzijn van het personeel verbetert.

Wat weet je over jezelf?

Daarnaast is het ook erg handig om goed te kijken naar je verleden of daar misschien nog verborgen passies waren, iets wat je als kind bijvoorbeeld heel graag deed maar eigenlijk in de loop der jaren mee gestopt bent. Je verleden kan je namelijk veel vertellen en erg helpen om je toekomst in te vullen en beter te begrijpen wat je zou willen. Waarom was je bijvoorbeeld vroeger, als je op kantoor werkte, ontevreden op het werk. Misschien zit er wel een patroon in en kan je deze ontdekken en het je stimuleren en helpen om in de toekomst niet meer in zo’n soort situatie te belanden.