Heb je een boekhoudkantoor of werk je nog in loondienst en wil je graag voor jezelf beginnen, dan kun je franchisenemer worden. Wanneer je al een eigen bedrijf hebt maar regelmatig te kampen hebt met problemen op het gebied van vervanging van personeel, biedt een coöperatie uitkomst. Als je dan ook nog kiest voor één van de groten, die in het gehele land vertegenwoordigd is, dan maak je deel uit van een betrouwbare groep. Kubus is dan een zeer goed keuze. Ook als je nog helemaal geen ervaring hebt met het hebben van een eigen bedrijf, is het een goed idee om als franchisenemer onder kubus te gaan werken. Dan start je weliswaar je eigen bedrijf maar heb je niet het idee dat je er helemaal alleen voor staat.

Heel veel kennis

Wat krijg je als ondernemers samen gaan werken in een coöperatie en daarbij worden bijgestaan door mensen die hoog opgeleid zijn in een specialistisch vakgebied? Juist: een uitgebreide kennisbank die van onschatbare waarde is. Zodoende is er altijd wel iemand die je kunt raadplegen als je in het duister tast over een bepaald onderwerp. De één is een wandelende encyclopedie als het gaat om fiscale vraagstukken; de ander is weer perfect juridisch onderlegd. Het inhuren van een dure externe adviseur is voortaan verleden tijd. Vanwege het coöperatief inkopen en ondernemen zijn lidmaatschapscontributies stukken lager dan je zou verwachten. De lage overhead en het in huis hebben van experts zorgen ervoor dat je heel voordelig geadviseerd kunt worden.

 

Kan iedereen zomaar lid worden?

Het klinkt erg aantrekkelijk: een schappelijke contributie betalen en daarmee besparen op allerlei kosten, maar de coöperatie is enkel bedoel voor mensen die er zelf ook energie in steken. Achterover leunen is er niet bij. Er wordt van je verwacht dat je jezelf permanent ontwikkeld en opleidingen en trainingen volgt om je op je vakgebied te kunnen blijven bewijzen. Alleen dan kan de coöperatie hoog blijven presteren. Kubus hanteert dan ook een selectieprocedure om alleen de mensen die leergierig en enthousiast zijn toe te laten. Alleen zij kunnen een enthousiaste coöperatie vormen.