We bestellen steeds meer online en dat betekend uiteraard ook dat er steeds meer pakketjes verzonden worden. Aan koeriers geen gebrek. Van onze eigen Nederlandse PostNL tot andere grote vervoerders, proberen ze allemaal de meest aantrekkelijke prijs aan te bieden. Wat nu als je iets moet versturen wat ook prima door de brievenbus kan? Daar bestaat een speciaal formaat doos voor, de brievenbusdoos! Ik vertel je de voordelen van deze nog redelijk nieuwe verzendmethode.

Goedkoper dan een groot pakket

Met de invoering van Brievenbuspakje+ van PostNL is het versturen van iets wat door de brievenbus kan heel aantrekkelijk geworden. Met name de prijs ligt een stuk lager dan het versturen van een pakket. Via de site van PostNL betaal je €3,80 voor het versturen van een Brievenbuspakje+ (maximaal 2 kg). Het verschil kan dus al snel oplopen tot 3 euro per pakket! Ook kun je een pakket blijven volgen met een track and trace code zoals bij een normaal pakket en een brievenbuspakje valt gewoon op de deurmat. Om er zeker van te zijn dat je voldoet aan de maximale afmetingen die een pakje mogen hebben, kun je het best gebruik maken van een brievenbusdoos. Deze speciale dozen zijn ook heel aantrekkelijk geprijsd op website’s zoals Deverpakkingswebwinkel.nl bijvoorbeeld.

Stevig verpakt

Je herkent het vast wel. Je hebt iets besteld wat door de brievenbus past, maar wanneer het bezorgd wordt, blijkt het verstuurd te zijn in een envelop die volledig gescheurd door de brievenbus wordt gepropt. Gelukkig is dat probleem verholpen met de speciale brievenbusdoos. De doos is gemaakt van stevig karton zodat alles wat in de doos zit, goed en stevig verpakt is. Het is ook een stuk overzichtelijker mocht je veel versturen. Het opstapelen van dozen gaat namelijk net iets makkelijker dan een hoop enveloppen.