Heb je een eigen WordPress website? Misschien ben je inmiddels al wel langer bekend met dit systeem, maar het kan ook zo zijn dat je net begint. Er valt hoe dan ook een hoop te ontdekken. Om die reden vind je hieronder wat tips waarmee je optimaal gebruik kunt maken van de opties die er zijn.

Kies een legaal WordPress thema

Er zijn ontzettend veel WordPress thema’s waar je uit kunt kiezen. Vaak worden er ook thema’s gedownload van andere websites. Het gevaar hierbij is echter dat deze thema’s geïnfecteerd kunnen zijn met malware. Ook heb je vaak geen recht op support wanneer je deze thema’s ergens gratis weet te vinden. Ga dus het liefst voor legale thema’s.

Verwijder ongebruikte plugins en thema’s

Heb je inactieve plugins en thema’s? Dan is het goed om deze te verwijderen. Verouderde plugins zijn namelijk kwetsbaarder voor hackers en dat wil je natuurlijk niet hebben. Maak er een gewoonte van om plugins direct te verwijderen als je ze niet (meer) gebruikt.

Verander je gebruikersnaam

De standaard gebruikersnaam voor een WordPress website is ‘admin’. Je raadt het al: dit is erg gevoelig voor hackers. Verander om die reden je gebruikersnaam naar een wat moelijkere naam. 

Gebruik Yoast SEO

Wil je je website SEO optimaliseren? Dit is wel aan te raden, om zo hoger in Google te komen. Het is daarbij handig om gebruik te maken van Yoast SEO. Deze plugin geeft je inzicht in wat je allemaal kunt verbeteren op het gebied van SEO, bijvoorbeeld wanneer je een blog aan het schrijven bent. Het geeft aan welke verbeteringen er mogelijk zijn, zodat jij uiteindelijk hoger in Google komt.
Tip: wil je graag hulp bij het bouwen of onderhouden van je website, omdat je er zelf niet veel verstand van hebt of omdat je je tijd aan andere dingen wilt besteden? Schakel dan WordPress developers in, zoals Stuurlui.