Iedere ondernemer wilt vast en zeker een eigen pand laten bouwen. Wist je echter dat hier meer bij komt kijken als dat je verwacht? Je dient er namelijk rekening mee te houden dat het bouwen van een nieuwe pand ook de grond geïnspecteerd dient te worden. De kans dat er nog een explosief uit de twee wereldoorlog ligt is immers erg groot. Hiervoor kan je dan ook het beste de EODD voor inschakelen. Hun weten immers hoe dat ze de explosief op een veilige en snelle manier kunnen verwijderen, deze brengen ze elders op een veilige plek ter ontploffing.

logo-bodac

Waarom de grond inspecteren?

Het laten bouwen van een nieuw pand blijft erg leuk om te doen. Naar mate de jaren verstreken zal het je vast en zeker opvallen dat er meer munitie en dergelijke naar boven komt wat uit de twee wereldoorlog komt. Je zit er denk ik niet op te wachten dat hier ernstige ongelukken mee kan gebeuren toch? Door hiervoor het EODD in te schakelen kan je er goed voor zorgen dat dit ook veilig gebeuren zal. Hun inspecteren de grond alvorens je daadwerkelijk gaat bouwen.

explosie-bodac

Steeds vaker krijg je te horen in het nieuws dat er een bom is gevonden welke elders tot ontploffing wordt gebracht. Munitie of wellicht een bom kan uiteraard ook in jouw naaste omgeving in de grond liggen. Hierdoor is het ook erg verstandig om er eerst een bedrijf aan te pas laten komen die voor jou gaat onderzoeken. De explosieven opruimingsdienst defensie onderzoekt graag voor jou of dat jouw grond waarop je wilt bouwen geschikt is.