Je hebt vast ooit wel eens van marketing gehoord. Misschien heb je het vak wel eens op school gezien of heb je er een opleiding over gezien. Marketing zelf is natuurlijk een erg breed vak. Daardoor kan het soms verwarrend zijn wat het precies is. Als dat nog niet genoeg is, bestaat er ook nog eens internetmarketing. Wil je weten wat internetmarketing precies is? B&S Media Internetmarketing legt het je graag uit!

Marketing, maar dan op het internet

Dat is eigenlijk wat internetmarketing is. Het is niets meer en niets minder dan simpelweg marketing op het internet. Er is dus sprake van internetmarketing als een product, een dienst of merk online wordt aangeprezen. 

Hoe?

Er zijn enorm veel verschillende manieren waarop je internetmarketing kunt gebruiken. Zo zijn bijvoorbeeld banners op een website, berichten op social media, het adverteren in zoekmachines mogelijk. Maar ook zoekmachine optimalisatie, influencer marketing en affiliate marketing zijn onderdelen van internetmarketing, en dat is nog niet eens alles. Internetmarketing is enorm groot. 

Internetmarketing vs marketing

Je kunt misschien denken dat marketing alleen maar het zenden van informatie naar de klant is, maar vooral in de internetmarketing wereld is dat niet zo. Er wordt juist bij internetmarketing veel geluisterd naar de klant. Dat kan bijvoorbeeld erg goed met social media. Bij marketing wordt er natuurlijk ook veel naar de klant geluisterd, maar daar is de interactie met de klant een stuk kleiner. Door internetmarketing te gebruiken kun jij jouw klant echt aanspreken. Daarnaast leven de meeste mensen ook nog eens online, waardoor de kans op slagen nog groter is.