Stel je even voor. Je hebt na tijden solliciteren eindelijk te horen gekregen dat je de baan hebt gekregen. Het is tijd voor een feestje, want na de moeilijke tijd is er eindelijk weer licht aan de horizon. Je begint vol enthousiasme aan de baan en het gaat allemaal perfect. Je hebt plezier in het werk en het is een leuke manier om geld te verdienen. Plotseling moet je ineens op gesprek komen bij je leidinggevende. Je leidinggevende heeft slecht nieuws voor je, je moet het bedrijf helaas verlaten. Het gebeurt vaker dan je denkt, maar waarom worden er mensen ontslagen?

Redenen

Er zijn een tal van redenen van ontslag te bedenken. Het is niet altijd een duidelijke reden voor te geven. Soms voelt het vanuit het bedrijf niet oké, soms vanuit de werknemer niet. Soms is het een opeenstapeling van gebeurtenissen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het bedrijf mensen moet ontslaan wegens geldproblemen. De besparing op het loon is dan echt een uitkomst. Soms is er echt een duidelijke reden te vinden. Die zijn er vaak als iemand op staande voet wordt ontslagen. Zo kan er bijvoorbeeld bedrijfsdiefstal zijn geweest of ontrouw.

Wat nu?

Stel, je bent ontslagen. Wat moet je dan verder gaan doen? Het kan moeilijk zijn om weer een nieuwe baan te vinden. Vooral in deze tijd kan het moeilijk zijn om een nieuwe baan te vinden. De beste oplossing is om een outplacement bureau op te zoeken. Zij zullen je helpen om een nieuwe en geschikte baan voor je te vinden. Een van deze bureaus is Van Ede & Partners.