Schuldhulp is voor veel bedrijven een uitkomst. Soms red je het namelijk niet alleen. De rekeningen blijven maar komen, maar nieuwe opdrachten blijven uit. De laatste tijd heb je het drukker met deurwaarders, aanmaningen en boze bellers dan met klanten. Je zit met je handen in het haar. Je wordt er onrustig van en ligt ’s nachts te malen. Je wilt dat je gezin er buiten blijft. Toch is het misschien een wat grote stap voor je om aan de bel te trekken bij een schuldhulpverlenende instantie. Je hebt het heel je leven al zelf weten te rooien, daarom ben je ondernemer geworden.

Ontken het niet langer

Je kunt net doen alsof je het niet ziet, maar daar heb je alleen jezelf mee. En je werknemers. Nu ben je zeer waarschijnlijk nog op tijd en kan het noodlot nog afgewend worden. Terwijl de schuldhulpadviseur voor je zijn of haar uiterste best doet, kun jij je weer bezig houden met je specialiteit: het leiden van je bedrijf. Als je situatie nog onder controle te krijgen is – dat wil zeggen als de schuldeisers nog afgelost kunnen worden, zij het met wat uitstel van betaling – dan hoef jij je alleen nog maar te richten op het gezond maken van je onderneming.

Oog voor je situatie

Gelukkig gedragen niet alle financieel adviseurs zich gladjes en ook zitten ze niet allemaal strak in het pak. Aan mensen die op je neerkijken heb je niet veel. Bij Oxyz is de adviseur en de cliënt elkaars gelijke en staat jouw situatie centraal. Je kunt je je zorgen uiten zonder ongeduldige blikken toegeworpen te krijgen. Het zal je niet gebeuren dat je minutenlang in de wacht hangt of steeds weer iemand anders treft. Je krijgt je eigen adviseur die geen ingewikkelde termen bezigt, maar gewoon zegt waar het op staat. Het eerste gesprek is vrijblijvend en zal je meteen duidelijkheid geven of je bedrijf nog toekomst heeft. Waarschijnlijk wel, want je was er op tijd bij…