Er zijn maar weinig mensen die de zoekmachine van Google niet gebruiken, om op zoek te gaan naar website of webshops. Door zoekmachineoptimalisatie wordt je website of webshop geïndexeerd, hierbij wordt bepaald op welke positie je website komt te staan. Door SEO toe te passen, kun je op bepaalde zoekwoorden of termen hoger komen. Natuurlijk moeten de zoekwoorden wel relevant zijn voor je website of webshop, door deze zoekwoorden te gebruiken in waardevolle content is de kans aanwezig dat je met de zoekwoorden beter vindbaar bent. Het is wel verstandig dit continu te doen, dus regelmatig nieuwe content met zoekwoorden.

zoekmachineoptimalisatie

Voorkom dubbele inhoud

Heb je geen unieke content en dubbele inhoud op je website, kan dit leiden tot een slechtere ranking. Google zoekt hier ook naar, heb je content welke niet uniek is dan wordt dit eigenlijk gezien als content wat je hebt gekopieerd van een andere website. Gelukkig is Google wel in staat om kwade bedoelingen te onderscheiden van andere content, maar heb je wel kwaad in de zin omdat je gekopieerde content wilt gebruiken om hoger te ranken dan kom je niet ver. In de regel zal het omgekeerde gebeuren en zal je lager komen te staan. 

Gebruik van afbeeldingen

Afbeeldingen zijn ook belangrijk voor de ranking, de afbeeldingen kunnen er ook voor zorgen dat je in Google afbeeldingen hoger of lager komt te staan. Neem wel een afbeelding die iets toevoegt en te maken heeft met je website, op deze manier wordt de afbeelding eerder en beter opgenomen in de ranking. De resolutie van een foto is niet zo erg belangrijk, wel moet de foto er authentiek uitzien en er niets mee gedaan zijn. Hoe hoger de resolutie van een afbeelding is, hoe trager de site zal laden wat een negatieve invloed heeft op de ranking.