IT staat voor informatietechnologie en heeft alles te maken met hardware, software, netwerken en randapparatuur. Met de blijvende opkomst van de moderne technologie is ook het belang van de IT de afgelopen jaren enorm toegenomen. Een goed IT-beheer is daarom voor elk bedrijf essentieel. Echter, voor veel bedrijven is IT ook een zeer complex gebied waar ze zich liever nooit meer druk om willen maken, is het efficiënt inrichten van werkprocessen en applicaties een tijdrovende opgave, of beschikken ze niet over de specifieke kennis en skills. In deze complexe omgeving kan het dus verstandig zijn om al je IT zaken uit te besteden aan een bedrijf met experts dat hierin volledig gespecialiseerd is, en zodoende jezelf een hoop gedoe te besparen.

Contractmanagement

Een van de onderdelen die vaak wordt onderschat bij bedrijven, is het contractmanagement, het beheren van alle contracten met iedereen die betrokken is bij je bedrijf. En dat terwijl het contractmanagement steeds belangrijker wordt binnen bedrijven. De implementatie, onderhoud, analyses en het doorvoeren van verbeteringen hiervoor, kosten aardig wat tijd, die je liever besteed aan projecten en eigen opdrachtgevers. Door de IT uit te besteden, hoef je als bedrijf ook niet meer te investeren in hardware, onderhoud en licenties, wat resulteert in lagere en voorspelbare maandelijkse kosten.

Problemen signaleren

Daarnaast leidt het uitbesteden van de IT er vaak toe dat eventuele problemen vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden, en er direct een IT-expert met de nodige kennis ingeschakeld kan worden. Door dit vroegtijdig te signaleren voorkom je onverwachte problemen, en bespaar je een hoop tijd en kosten.

Overtuigd van de voordelen die het uitbesteden te bieden heeft, en wil jij ook je IT laten uitbesteden? Neem dan een kijkje op de website van Thornstein Groep, gespecialiseerd op het vlak van cloud & outsourcing contracten, software licenties, compliancy claims en het realiseren van kostenreducties op IT contracten.