branddetectie

Een goede branddetectie in huis, in je opslag of op het kantoor is erg belangrijk. Een goede brandmeldinstallatie kan de levens van mensen, dieren en goederen beschermen. Zorg er daarom voor dat je een goede brandmeldinstallatie hebt. Er kan namelijk veel brandschade voorkomen worden als je er op tijd bij bent. 

branddetectie

Hedendaagse mogelijkheden omtrent brandmelders

Hedendaagse brandmelders zijn van zeer goede kwaliteit. Zo is er bij een aantal brandmelders van tegenwoordig gewerkt met de ASA technology. Dit is een technologie waarmee ongewenste meldingen verleden tijd zijn. Naast de rook, is de brandmelder ook op de hoogte van de temperatuur afgesteld. Hierdoor zullen er geen brandmelders afgaan tijdens het koken of roken .

Parameter Settings op een rookmelder

Naast de bovenstaande ontwikkeling is een rookmelder met de ASA technology ook voorzien van parameter settings. Met deze instelling is het mogelijk om de rookmelder aan te passen aan de verwachte omgevingsvoorwaarden. Zo kan deze melder in verschillende situaties gebruikt worden. Deze melder wordt onder andere toegepast bij ict-systeem ruimtes. Dit omdat hier gevoelige informatie wordt bewaard en het van belang is dat de alles veilig blijft. Mocht je zelf willen voorkomen dat een brand uit de hand loopt, dan is het sterk aan te raden om te investeren in een goed werkend systeem. Hiermee bespaar je eenvoudig veel gedoe en ben je er zeker van dat je alles hebt gedaan om een brand op tijd op te sporen.