Wil jij hoger in Google komen? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat je website is geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Dit wordt ook wel SEO genoemd. In dit artikel geven we je drie tips voor SEO Tilburg.

Schrijf lange teksten van hoge kwaliteit

SEO Tilburg

Zoekmachines letten op de lengte en de context van je teksten. Ook kijkt Google naar de tijd die bezoekers op je pagina besteden. Als je lange teksten schrijft die interessant zijn voor bezoekers, blijven ze waarschijnlijk langer. Het schrijven van lange teksten van hoge kwaliteit zorgt er dus voor dat je pagina’s hoger worden beoordeeld door de zoekmachines.

Voeg een meta title en meta description toe

De meta title en meta description van een pagina zijn de titel en beschrijving die in de zoekmachines komen te staan. Zorg ervoor dat je aan elke pagina een aantrekkelijke meta title en meta description toevoegt. Ook is het slim om de belangrijkste zoekterm van je pagina zowel in de titel als de beschrijving te verwerken. Bij een zoekopdracht op deze zoekterm weergeeft Google de zoekterm in jouw zoekresultaat namelijk vetgedrukt. Zo zullen zoekmachine gebruikers sneller op jouw pagina klikken.

SEO Tilburg

Daarbij beoordeelt Google pagina’s tegenwoordig ook op het aantal mensen dat op het zoekresultaat klikken. Je komt dus hoger in Google te staan als er meer mensen op jouw pagina klikken.

Zorg voor kwalitatieve en relevante links

De waarde van een pagina en een gehele website wordt mede bepaald aan de hand van het aantal backlinks en de kwaliteit hiervan. Als er meer belangrijke websites naar jouw website verwijzen, gaan zoekmachines er namelijk vanuit dat jouw website belangrijker is. Probeer daarom kwalitatieve en relevante backlinks te verzamelen vanuit startpagina’s, forums en blogs.