Het is voor ieder bedrijf een goed idee om de medewerkers goed te kennen. Als je de mensen die jouw bedrijf laten draaien namelijk goed kent, kun je daar goed op inspelen. Zo kun je de mensen laten doen waar zij goed in zijn. Op die manier kun je goed kijken welke werkzaamheid goed bij een bepaald persoon past. Het is daarnaast ook goed om te weten wat de valkuilen van de medewerkers zijn. Zo kun je mensen voor bepaalde fouten behouden. Maar hoe kom je erachter wat de valkuilen van je medewerkers zijn? 

Assessment

Een van de beste manieren om achter de valkuilen van je werknemers te komen is via meerdere assessment. Een assessment is een soort interview waarin je gerichte vragen stelt. Op die manier kun jij er precies achter komen hoe iemand in elkaar zit. Dat is natuurlijk erg goed om te weten. Want op deze manier kun jij gebruik maken van de sterke en de zwakke punten van je collega’s.

Type assessment

Er zijn een aantal verschillende soorten assessments die je kunt gebruiken om je werknemers beter te leren kennen. Zo heb je bijvoorbeeld een ontwikkelassessment en een selectie assessment. Die laatste is ook een goed idee om bij een sollicitatie te gebruiken. Op die manier weet je namelijk gelijk hoe je potentiële werknemer in elkaar zit en kun je een eventuele mismatch voorkomen. Er zijn natuurlijk ook een aantal speciale methoden die je zelf kunt gebruiken om iemand goed te leren kennen. Deze methoden komen in onze volgende blog aan bod.