transferpersen

Misschien heb je de term nog nooit gehoord, misschien hoor je er juist op dagelijkse basis van: transferpersen. De transferpers is een bijzonder apparaat dat op veel manieren wordt ingezet. Ben jij benieuwd wat het precies is en of jij het nodig hebt voor je bedrijf? Lees dan gauw verder en ontdek alles over de wondere wereld van de transferpers.

transferpersen

Wat is een transferpers?

De uitleg van wat een transferpers is, blijkt eigenlijk vrij simpel. Een transferpers is heel simpel gezegd namelijk een pers waarmee je allerlei producten kunt bedrukken met jouw eigen ontwerp door middel van warmte. Zo zijn de transferpersen bijvoorbeeld perfect voor het bedrukken van kleding. Maar je kunt er ook allerlei andere producten mee bedrukken. Je kunt de transferpers dus gebruiken om echt op te vallen met je huismerk en logo. Als jij op grote schaal producten wil voorzien van branding in de vorm van onder andere een logo dan is het een goed idee om een transferpers erbij te halen en deze standaard in je bedrijf te hebben of op je fabrieksvloer. De transferpers wordt trouwens ook wel een hittepers genoemd omdat hij dus werkt op hoge temperaturen. Dit proces van het overbrengen van zo’n logo op allerlei producten noemen we transfer. Daar komt de naam dan ook vandaan.

Wat je allemaal kunt doen met een transferpers 

De transferpers zien we met name als vast onderdeel op plekken waar men veel logo’s drukt. Dat kan bijvoorbeeld op textiel, zodat je bedrijfskleding kunt bedrukken. Maar je kunt ook de transferpers gebruiken om een logo op bijvoorbeeld een mok of fles te zetten. Dan produceert het apparaat een speciale folie waarmee je het logo weer over kunt zetten op een product naar keuze dat niet onder de pers gelegd kan worden.