De populairste vorm van digitale marketing is al tijden lang sociale media. Het is een gemakkelijke manier om uw doelgroep te bereiken en uw doelgroep de volgende gewenste actie te laten ondernemen. Echter heeft het ook zijn beperkingen; namelijk dat er is niet veel interactiviteit met uw publiek is. De allernieuwste marketingtrend geeft dit echter wel. 

Digital Immersive Storytelling

De nieuwste marketingstrategie is Digital Immersive Storytelling. Deze vorm van marketing is nog relatief nieuw, maar groeit in populariteit naarmate mensen zich steeds meer bewust worden van de mogelijkheden. Immersive technology stelt uw doelgroep fysiek in staat zelf een rol te vervullen in de boodschap die u wilt verkondigen door middel van een meeslepende digital storytelling experience. Het is een nieuwe vorm van marketing die gebruik maakt van interactieve technologie om een diepere, persoonlijkere band met klanten tot stand te brengen.  Het resultaat is een persoonlijkere ervaring voor uw doelgroep dan de traditionele sociale media marketingstrategieën geven. Uw doelgroep kan zelf bepalen wat ze zien en hoe ze het zien, waardoor ze eerder geneigd zijn op verder onderzoek uit willen gaan. 

Het heeft verschillende voordelen en groeit enorm in populariteit, terwijl social media-platforms maar oud en saai beginnen te worden voor de gebruikers.

De vele voordelen van Digital Immersive Storytelling

Aan het gebruik van Digital Immersive Storytelling als marketingtool zitten de volgende voordelen: Ten eerste is het boeiender dan traditionele sociale media, waardoor kijkers eerder geneigd zijn te blijven hangen. U kunt een persoonlijkere ervaring creëren voor de kijker, wat resulteert in een betere merkloyaliteit en u kunt het ten slotte gebruiken om uw doelgroep een verborgen boodschap door te geven, zonder dat ze zich hier daadwerkelijk bewust van zijn. Dus als u op zoek bent naar dé manier om u te onderscheiden van de massa en uw publiek betrokken te houden kan Digital Immersive Storytelling hét antwoord voor u zijn. 

Wilt u meer te weten komen over Digital Immersive Storytelling? Bezoek dan graag de website van Purple Storytelling.